Nödsändare

Iridium Logo

Ska du bara ha kort kontakt med huvudkontoret eller familjen eller signalera om olyckan är framme, då är en personal tracker den perfekta lösningen. En personal tracker skickar upp din position varje timme. Via en trackingportal med inloggning kan sedan dina kollegor eller de hemma se var du befinner dig. Du kan också skicka och ta emot e-post samt korta meddelanden via portalen på trackern. Trackern är liten och lätt och är perfekt för att ta med på en fisketur eller äventyrsresa. Perfekt om telefoner är för stora och du inte behöver ringa.

Priser

Vi skickar trackern till dig och får du en returlabel så du kan lämna in den när du är hemma igen. Vi använder DHL (utlämning och retur via serviceställe) och Fedex (leverans och returhämtning på jobbet eller hemadressen). Vi skickar till alla adresser i Sverige, Danmark och Finland. Innan du kan hyra en SPOT tracker behöver du lägga in en deposition, via kreditkort. Betalning av hyran sker via kreditkort, i efterhand.

Iridium inReach SE+

Handburen satellitkommunikationsenhet och GPS-navigering med 100 % global Iridium-satellitmottagning

  • Skicka och ta emot sms eller mail när du är utanför mobiltelefonens räckvidd
  • Utlösa ett interaktivt SOS-meddelande till GEOS, den dygnet runt-öppna sök- och räddningscentralen
  • Se och dela din position med familj och vänner
  • Para ihop med kompatibla mobila enheter  med hjälp av den kostnadsfriaEarthmate® appen för att komma åt hämtningsbara kartor, flygbilder i färg och mer
  • Med enheten inReach Explorer+ medföljer förladdade DeLorme® TOPOActive Europe-kartor med GPS-ruttning på skärmen samt inbyggd digital kompass, barometrisk höjdmätare och accelerationsmätare

SHOUT Nano Tracker

Våra nödsändare fungerar på Iridium, som har global täckning och fungerar därmed överallt i världen, inklusive Nord- och Sydpolen. Vi hyr ut Shout Nano, vilken är mer än bara en nödsändare (Personal Locator Beacon, PLB, Personal Tracker, SPOT, etc). Med Shout Nano kan du skicka och ta emot korta (SMS/e-post) meddelanden, och har på så sätt 2-väg kommunikation med familjen eller kontoret. Shout Nano skickar ut en location update varje timme så att de man kan se på vår tracking portal var du befinner dig. Från portalen kan de också skicka korta meddelanden till trackern. När du hyr en tracker får du login till portalen. Trackern är bara 5cm bred och 10cm lång, väger 185g och fungerar två månader på en batteri laddning. Nödsändaren har en engelsk bruksanvisning, som du kan  ner här.

Iridium inReach SE+

 

Nätverket

Iridium-nätverket består av 66 lågpositionerade satelliter som rör sig runt hela jordklotet. På detta vis har du även täckning när du befinner dig långt borta från civilisationen oavsett berg och dalar. satellitkommunikation  fungerar i stort sett likadant GSM . Det är möjligt att skicka gratis SMS via Internet till ett Iridium nummer, vilket är bra om din familj vill kunna hålla dig uppdaterad om världens gång. Det finns ingen täckningskarta, Iridium har 100% täckning (utomhus) i hela världen.