Garmin InReach+

Prisexempel: hyra 7 dagar 750 kr (inkl. moms)
(Använd priskalkylatorn längre ned för att beräkna priset för din period)

Priskalkylator och bokning

Handburen kommunikationsenhet och GPS-navigator med 100 % global Iridium-satellitmottagning speciellt utvecklad för äventyrslystna friluftsmänniskor. Med denna GPS är du aldrig utom räckvidd, tack vare det globala Iridium-satellitnätverket har du möjlighet att skicka och ta emot sms eller e-post. Du kan också göra inlägg på sociala medier och kommunicera med andra inReach-enheter.

Enheten har förprogrammerade DeLorme TOPO-kartor samt en inbyggd digital kompass, barometrisk höjdmätare och accelerometer.

Med SOS-funktionen kan du larma den dygnet-runt-öppna räddningscentralen och hålla kontakt via sms om hur situationen utvecklas. Du kan också få professionell rådgivning och eventuell bekräftelse om att hjälp är på väg.

Batteritid

TidStrömläge
< 75 timstd 10 min tracking interval och 1 sek log intervall
<100 timstd 10 min tracking intreval och 1 min log intervall
< 30 dagarUttökat läge med 30 min tracking intervall
< 3 årAvstängd

Hos oss hyr du en Garmin Explorer+ med vad vi kallar “flat rate”, det vill säga hyrespriset är din totalkostnad för allt utom professionella (premium) väderrapporter.

SOSobegränsat
Text meddelandenobegränsat
Fördefinierade meddelandenobegränsat
Spårpunkterobegränsat
Positions förfrågningarobegränsat
Grundläggande väderobegränsat
Professionella väderrapporter11.50kr

Trackern skickas till dig med en returetikett så du kan lämna in den eller beställa upphämtning när du är hemma igen. Vi använder främst Fedex för leverans och retur från jobbet eller hemadressen samt DHL för uthämtning och retur via service point.

Specifikationer

  • Skicka och ta emot sms eller mail när du är utanför mobiltelefonens räckvidd
  • Utlösa ett interaktivt SOS-meddelande till GEOS, den dygnet runt-öppna sök- och räddningscentralen
  • Se och dela din position med familj och vänner
  • Para ihop med kompatibla mobila enheter  med hjälp av den kostnadsfriaEarthmate® appen för att komma åt hämtningsbara kartor, flygbilder i färg och mer
  • Med enheten inReach Explorer+ medföljer förladdade DeLorme® TOPOActive Europe-kartor med GPS-ruttning på skärmen samt inbyggd digital kompass, barometrisk höjdmätare och accelerationsmätare

Nedan ser du en lista över hur många tecken varje meddelande typ tar i anspråk:

MeddelandetypAntal tecken (bytes)Ingår när du hyr
Text meddelanden16 < 160 (å,ä,ö=2)obegränsat antal
Fördefinerade meddelanden15obegränsat antal
Spårpunkt13obegränsat antal
+10 min <
Positionsförfrågan15obegränsat antal
Kontrollera inbox10obegränsat antal
Starta/Stoppa spårning15obegränsat antal
Ändra spårpunktsintervall17obegränsat antal
Övertrassering(I block om) 100inte aktuellt

Text Meddelanden (i genomsnitt 80 tecken):
Meddelanden skickade och mottagna, med antal tecken beroende på längd, varje tecken är lika med en byte, med ett minimum antal tecken på 16 bytes, exklusive mottagarens kontaktinformation. Användaren betalar både för mottagna och skickade meddelanden.

Fördefinierade Meddelanden och Snabb SMS (15 tecken):
Fördefinierade korta meddelanden som sätts upp i webtjänsten och även laddas ned till InReach enheten I förväg. Quick text används med fördel för enkla snabba meddelanden, som exempelvis att dagens avfärd börjar eller att man kommit fram till destinationen.

Tracking Punkter (13 tecken):
Intervallen för spårningspunkter, kan variera mellan allt från 30 sekunder till 4 timmar för att visa var InReach enheten befinner sig. Varje spårpunkt innebär 13 tecken och varje start och stopp av spårning konsumerar 15 tecken vardera samt varje intervallförändring konsumerar 17 tecken.

Positions ‘Ping’ med MapShare (25 tecken):
Ger dig möjlighet att se var en enhet befinner sig om InReach är påslagen men inte har spårning aktiverad.

Kontrollera inbox (10 tecken):
Använd “Check Messages” ikonen för att se om det finns några väntande meddelanden utanför normal intervall.

Overages:
Refererar till all data som används utöver det som ingår i ett abonnemang. Genomsnittskostnader presenteras per 100 tecken och faktureras månadsvis.

Manualer

Svensk online manual
Engelsk ägarmanual i PDF form
Getting started manual

Nätverket

Iridium-nätverket består av 66 lågpositionerade satelliter som rör sig runt hela jordklotet. På detta vis har du även täckning när du befinner dig långt borta från civilisationen oavsett berg och dalar. satellitkommunikation  fungerar i stort sett likadant GSM . Det är möjligt att skicka gratis SMS via Internet till ett Iridium nummer, vilket är bra om din familj vill kunna hålla dig uppdaterad om världens gång. Det finns ingen täckningskarta, Iridium har 100% täckning (utomhus) i hela världen.