Thuraya

Thuraya Logo

 

SatSleeve iPhone5Om du inte kan eller vill förlita dig på tillgängligheten i vanliga mobila nätverk med din iPhone5(s) eller iPhone6 är Thuraya SatSleeve en perfekt lösning. Thuraya SatSleeve ger dig full täckning på nästan alla platser i Europa, Mellanöstern samt Afrika och delar av Asien. Du använder det vanliga GSM/3G/4G nät med ding iPhone5/iPhone6, men när du inte har täckning använder du SatSleeve appen för att använda Thuraya Satellit nätverket. Du kan använda dina egna apps (Facebook, Whatsapp, Twitter, e-post, etc etc), din iPhone5/iPhone6 kommer att använda SatSleeve för SMS, samtal samt Internet via satellit. Du betalar i efterhand för samtal, SMS och data du förbrukade i satellit mode, du kan ta emot samtal och gratis SMS via Thuraya telefonnummret som är kopplad till SatSleeve. SatSleeve i sig själv är ingen “komplett” satellittelefon, utan du använder din iPhone som telefon. Behållaren utökar din iPhone till satellittelefon. Utöver detta är SatSleeve också en laddare för din iPhone5. Läs mer här. Du behöver ha en iPhone5(S) eller iPhone6 själv, men så klart kan du också hyra en iPhone hos oss. SatSleeve är också Wifi HotSpot för din dator eller iPad så klart.

Priser

Vi skickar telefonen till dig och får du en returlabel så du kan lämna in telefonen igen när du är hemma. Vi använder Bring/DHL (utlämning och retur via serviceställe) och Fedex (leverans och returhämtning på jobbet eller hemadressen). Vi skickar till alla adresser i Sverige, Danmark och Finland. Innan du kan hyra en telefon behöver du lägga in en deposition, via kreditkort. Betalning av hyran och samtal sker via kreditkort eller bankgiro, i efterhand.

Pris per minut Pris per MB
15 SEK 30 SEK
Tillbehör
Solladdare: litet och lätt
Extern batteri: ladda telefonen (och andra tillbehör) upp till 5-6 gånger utan tillgång till ström
10″ mini laptop, Windows. Klart för mobil e-post och GRIB filer, perfekt för på båten.
2 x Motorola WalkyTalkys: up till 10km räckvid, gratis radio kommunication om ni är flera

Minutpriset ovan gäller alla fasta och mobila nummer i världen, samt data samtal, inga betalnummer eller andra satellittelefoner. Priserna inkl. moms.

Thuraya SatSleeve

Thuraya SatSleeve IIEnheten vi hyr ut är en SatSleeve II, dvs modellen med röstsamtal, SMS och data. Det finns USB port för att ansluta en Windows dator och använda SatSleeve som modem. SatSleeve har en standby tid upp till 36 timmar och en samtalstid på upp till 3 timmar. Enheten väger bara 171 gram.
Enheten levereras i en stabil Pelicase väska som innehåller bl a en USB kabel, 12V/24V och ett 110V/240V laddare så att du kan ladda enheten i hela världen.

Nätverket

Thuraya ger dig full täckning på nästan alla platser i Europa, Mellanöstern samt Afrika och delar av Asien, oavsett om du är ute till havs, i bergen, vandrar genom öknen eller djungeln. Enda begränsningen är att man inte kan använda sig av Thuraya inomhus då telefonen bör kunna “se” satelliten.

Thuraya coverage 2013