Iridium

Prisexempel: hyra 7 dagar 1600 kr (inkl. moms)
Använd priskalkylatorn för att beräkna priset för din period

Priskalkylator och bokning

nättrafik (priser från och med juni 2019)

Pris Samtal/ModemData (RUDICS)SMS
16 kr/Minut15 kr/Minut5 kr/styck

För samtal till andra satellitoperatörer (Inmarsat, Thuraya, Globalstar) 115 kr/minut. För betalnummer tillkommer betalnummerkostnad ovanpå samtalspris

Inga telefoner lediga?

Vi har även telefoner placerade hos Outrent i Kiruna. Dessa telefoner är idag inte med i vårt bokningsystem. Skicka en förfrågan till oss så kan vi manuellt titta om det det finns någon ledigt.

Telefonenheten

Iridium Extreme

Telefonen är en Iridium Extreme 9575, världens starkaste satellittelefon. Enheten har en standby tid på upp till 30 timmar samt 4 timmars samtalstid och väger 247 gram. Du kan här ladda ner den engelska manualen. Iridium Extreme telefonen har en SOS knapp för nödsituationer som är kopplad till GEOS Emergency Response.

Hyra

Själva hyreskostnaden betalas vid bokningstillfället. För samtal, SMS och data, under 3000 kr dras i efterhand på det kort du registrerat hos oss. För längre hyror överstigande en månad betalar du samtal och datatrafik månadsvis.

Enheten levereras till dig någon dag före hyrestidens början och du lämnar tillbaka den dagen efter periodens slut. Det vill säga, flyger du till Canada en lördag och kommer tillbaka nästföljande söndag är detta din hyrestid. Telefonen kommer anlända hos dig någon dag tidigare, och du skickar tillbaka den dagen efter du kommit hem igen (i detta fall Måndag); din totala hyrestid är då endast nio dagar.

Vi skickar utrustningen till dig och får du en medföljande retursedel så att du enkelt kan returnera allt igen när du är tillbaka. Vi använder oss av DHL (utlämning och retur via service point), Fedex (leverans till arbetet eller hemadressen) samt PostNord (utlämningsställe). Vi skickar till alla adresser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Tillbehör

  • Externt batteri: ladda telefonen (och andra tillbehör) upp till 5-6 gånger utan tillgång till ström
  • 10″ mini laptop, Windows. Klart för mobil e-post och GRIB filer, perfekt för båten
  • 2 x Motorola Walkie Talkies: up till 10km räckvidd