Iridium

Prisexempel: hyra 7 dagar 1600 kr (inkl. moms)
Använd priskalkylatorn för att beräkna priset för din period

Priskalkylator och bokning

nättrafik (priser från och med juni 2019)

Pris Samtal/ModemData (RUDICS)SMS
16 kr/Minut15 kr/Minut5 kr/styck

För samtal till andra satellitoperatörer (Inmarsat, Thuraya, Globalstar) 115 kr/minut. För betalnummer tillkommer betalnummerkostnad ovanpå samtalspris

Inga telefoner lediga?

Vi har även telefoner placerade hos Outrent i Kiruna. Dessa telefoner är idag inte med i vårt bokningsystem. Skicka en förfrågan till oss så kan vi manuellt titta om det det finns någon ledigt.

Telefonenheten

Iridium Extreme

Telefonen är en Iridium Extreme, världens starkaste satellittelefon, eller en 9555 (samma telefon utan militära spec mot vatten och damm). Enheten levereras i en stabil Pelicase väska som innehåller bl a en USB kabel, extern antenna, 12V/24V och ett 110V/240V laddare så att du kan ladda telefonen i hela världen. Telefonen har en standby tid på 30 timmar samt 4 timmars samtalstid och väger 247 gram (266 gram för 9555). Du kan själv ladda ner en beskrivning på engelska om Iridium Extreme 9575 eller en beskrivning på engelska om Iridium 9555 om du vill. Iridium Extreme telefoner har en SOS knapp så man kan lätt skicka en SOS signal till antingen fjällräddningen eller GEOS Emergency Response som sedan skickar ut hjälp till din position.

Hyra

Själva hyreskostnaden betalas vid bokningstillfället. För samtal, SMS och data, under 3000 kr dras i efterhand på det kort du registrerat hos oss. För längre hyror överstigande en månad betalar du samtal och datatrafik månadsvis.

Enheten levereras till dig någon dag före hyrestidens början och du lämnar tillbaka den dagen efter periodens slut. Det vill säga, flyger du till Canada en lördag och kommer tillbaka nästföljande söndag är detta din hyrestid. Telefonen kommer anlända hos dig någon dag tidigare, och du skickar tillbaka den dagen efter du kommit hem igen (i detta fall Måndag); din totala hyrestid är då endast nio dagar.

Vi skickar utrustningen till dig och får du en medföljande retursedel så att du enkelt kan returnera allt igen när du är tillbaka. Vi använder oss av DHL (utlämning och retur via service point), Fedex (leverans till arbetet eller hemadressen) samt PostNord (utlämningsställe). Vi skickar till alla adresser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Tillbehör

  • Externt batteri: ladda telefonen (och andra tillbehör) upp till 5-6 gånger utan tillgång till ström
  • 10″ mini laptop, Windows. Klart för mobil e-post och GRIB filer, perfekt för båten
  • 2 x Motorola Walkie Talkies: up till 10km räckvidd