Satellittelefoner

Vi hyr ut telefoner för tre satellitnätverk: Inmarsat, Iridium och Thuraya. Alla tre har sina för- och nackdelar, så det är upp till dig att välja vilket som passar dig bäst. För att få tillgång till Internet via satellitbredband rekommenderar vi Satellitbredband.

Inmarsat Logo

Inmarsat (priser och info) är ett globalt renodlat satellitnätverk som ger dig täckning i hela världen, även i de mest avlägsna regioner (inkl Norrland, dock inte nordpolen och sydpolen). Inmarsat är ett bra allround nätverk med låga priser och bra täckning. Du använder ett Inmarsat-telefonnummer och betalar i efterhand för samtal.

 

Iridium Logo

Iridium (priser och info) är ett globalt satellitnätverk med Low Earth Orbit satelliter som ger dig täckning i hela världen, inklusive nordpolen och sydpolen. Iridium är lite dyrare än Inmarsat men har verkligen 100% täckning. Du använder ett Iridium-telefonnummer och betalar i efterhand för samtal.

 

Thuraya Logo

Thuraya (priser och info) ger dig täckning på nästan alla platser i Europa, Mellanöstern samt Afrika och delar av Asien. Du använder dig av din egen iPhone (5 och 5s) som du ansluter till en SatSleeve och på så sätt får satellit täckning på din iPhone. Du kan använda dina egna apps, Internet och ringa samtal. Du använder ett Thuraya telefonnummer och betalar i efterhand för samtal.