Satellittelefon

Vi hyr ut telefoner för två satellitnätverk: Inmarsat och Iridium. Klicka på respektive länk för att läsa mer om enheterna.

Iridium Logo

Iridium är systemet med mest omfattande satellittäckning. De använder sig av ett nätverk om 66 satelliter som rör sig kors och tvärs över himlavalvet och som på så sätt täcker hela världen inklusive nord och sydpol. 
På detta vis har du även täckning när du befinner dig långt borta från civilisationen. Satellittelefoner fungerar i stort sett likadant som GSM telefoner. Det är möjligt att skicka gratis SMS via Internet till ett Iridium nummer, vilket är bra när exempelvis din familj vill kunna hålla dig uppdaterad om världens gång. Det finns inget täckningskarta, Iridium har 100% täckning över hela världen (utomhus).

Inmarsat Logo

Inmarsat-nätverket består av 11 satelliter som svävar i rymden runt hela jordgloben, på hög höjd. På detta vis har du även täckning när du befinner dig långt borta från civilisationen. Telefonerna fungerar i stort sett likadant GSM telefoner. Det är möjligt att skicka gratis SMS via Internet till ett Inmarsat-nummer, vilket är bra om din familj vill kunna hålla dig uppdaterad om världens gång. Du kan ladda ner en detailerad täckningskarta här.

Inmarsat Coverage