Iridium GO!

Prisexempel: 7 dagar 1600 kr (inkl. moms)
Använd priskalkylatorn för att beräkna priset för din period

Priskalkylator och bokning

Pris per minut DATAPris per minut VOICEPris per SMS
9,75 SEK15:- SEK5:- SEK
Iridium GO!
Iridium GO! enheten

Om du letar efter global täckning för Internet tillgång som dessutom fungerar på båt och fartyg så är det Iridium GO! som gäller. Den extrem lilla terminalen skapar en Wifi HotSpot som du kan använda med din smartphone eller laptop. Den har samma världsomfattande täckning som våra Iridium telefoner, du får mobilt tillgång till Internet via satellit oavsett vart du ska resa i världen. Iridium GO! är perfekt för att kolla e-post eller ladda ner väderdata. Du använder en app på din smartphone för att ringa samtal och skicka SMS via terminalen. Internet uppkopplingen fungerar via Wifi nätet terminalen skapar. Användning är lätt och det behövs inte att “rikta” in terminalen så det fungerar utmärkt på båt och ute i fältet för att ge full Internet tillgång på 2,8Kbit/s (samma som 2G Internet på mobilen ungefär). Du betalar per minut och per SMS.

Iridium GO! Side

Vi skickar utrustningen till dig och får du en medföljande retursedel så att du enkelt kan returnera allt igen när du är tillbaka. Vi använder oss främst av DHL (utlämning och retur via serviceställe) och Fedex (leverans till arbetet eller hemadressen). Vi skickar till alla adresser i Sverige, Danmark och Finland men för länder utanför Sverige behöver vi lägga in en deposition, via ditt debit/kreditkort.

Observera, hos oss betalar du bara för den tid när du reser. Det vill säga, flyger du till Canada en lördag och kommer tillbaka nästföljande söndag är detta din hyrestid. Telefonen kommer anlända hos dig någon dag tidigare, och du skickar tillbaka den dagen efter du kommit hem igen (i detta fall Måndag); din totala hyrestid är då endast nio dagar.

För hyra upp till en månad och med nättrafik under 5000 kr betalar du allt i efterhand (hyra, samtal, data och SMS). För längre hyror överstigande en månad betalar du samtal och datatrafik månadsvis medan hyran och sista innevarande nättrafik betalas vid hyrestidens slut.

Tillbehör
Solladdare eller Battery Pack
10″ mini laptop
2 x Motorola WalkyTalkys (till 10km räckvid)

Vi hyr ut en liten bärbar dator (10″) med Windows på, som vi konfade för mobil e-post samt hämtning av väderdata för båtar (grib), och/eller 2 små radio’s för (gratis) radio kommunication inom 10km (max räckvid). Minutpriset ovan gäller alla fasta och mobila nummer i världen, samt data samtal, inga betalnummer eller andra satellittelefoner. Priserna inkl. moms.

Iridium GO! terminalen

Terminalen väger 300gr och har en talk / surf tid på 7 timmar. Enheten levereras i en stabil Pelicase väska som innehåller bl a ett 110V/240V laddare så att du kan ladda terminalen i hela världen. Terminalen är 12x8x3 cm stor. Ladda ner produkt beskrivning här, eller titta på en beskrivande video om IridiumGO här.

Använd Iridium GO! för:Undvik Iridium GO! för:
* Telefonsamtal
* Skicka och ta emot SMS
* Skicka GPS position (via SMS)
* Enkla E-mail < 100 KB
Iridium godkända appar:
* Iridium GO! appen
* SailMail
* PredictWind offshore (GRIB)
* SailGrib WR (GRIB)
* Weather Track (GRIB)
* iNavX (navigering)
* Internet surfande
* Video streaming
* Facebook, Instagram, Netflix, Skype, Snapchat, Twitter, Youtube
* Stora E-mail med bilder och attachments
* Vidarebefordra E-mail
Nätverket

Iridium är systemet med mest omfattande satellittäckning. De använder sig av ett nätverk om 66 satelliter som rör sig kors och tvärs över himlavalvet och som på så sätt täcker hela världen inklusive nord och sydpol. 
På detta vis har du även täckning när du befinner dig långt borta från civilisationen. Satellittelefoner fungerar i stort sett likadant som GSM telefoner. Det är möjligt att skicka gratis SMS via Internet till ett Iridium nummer, vilket är bra när exempelvis din familj vill kunna hålla dig uppdaterad om världens gång. Det finns inget täckningskarta, Iridium har 100% täckning över hela världen (utomhus).