Iridium GO!

Iridium GO!
Iridium GO! enheten

Om du letar efter global täckning för Internet tillgång som dessutom fungerar på båt och fartyg så är det Iridium GO! som gäller. Den extrem lilla terminalen skapar en Wifi HotSpot som du kan använda med din smartphone eller laptop. Den har samma världsomfattande täckning som våra Iridium telefoner, du får mobilt tillgång till Internet via satellit oavsett vart du ska resa i världen. Iridium GO! är perfekt för att kolla e-post eller ladda ner väderdata. Du använder en app på din smartphone för att ringa samtal och skicka SMS via terminalen. Internet uppkopplingen fungerar via Wifi nätet terminalen skapar. Användning är lätt och det behövs inte att “rikta” in terminalen så det fungerar utmärkt på båt och ute i fältet för att ge full Internet tillgång på 2,8Kbit/s (samma som 2G Internet på mobilen ungefär). Du betalar per minut och per SMS.

Priser

Iridium GO! SideVi skickar Iridium GO! till dig och får du en returlabel så du kan lämna in enheten igen när du är hemma.Vi använder Bring/DHL (utlämning och retur via serviceställe) och Fedex (leverans och returhämtning på jobbet eller hemadressen). Vi skickar till alla adresser i Sverige, Danmark och Finland. Du betalar i efterhand för minuter, SMS och data du använder. Innan du kan hyra en Iridium GO! terminal behöver du lägga in en deposition, via kreditkort. Betalning av hyran och samtal sker via kreditkort, i efterhand.

Pris per minut DATA Pris per minut VOICE Pris per SMS
9,75 SEK 15:- SEK 5:- SEK
Tillbehör
Solladdare eller Battery Pack
10″ mini laptop
2 x Motorola WalkyTalkys (till 10km räckvid)

Vi hyr ut en liten bärbar dator (10″) med Windows på, som vi konfade för mobil e-post samt hämtning av väderdata för båtar (grib), och/eller 2 små radio’s för (gratis) radio kommunication inom 10km (max räckvid). Minutpriset ovan gäller alla fasta och mobila nummer i världen, samt data samtal, inga betalnummer eller andra satellittelefoner. Priserna inkl. moms.

Iridium GO! terminalen

Terminalen väger 300gr och har en talk / surf tid på 7 timmar. Enheten levereras i en stabil Pelicase väska som innehåller bl a ett 110V/240V laddare så att du kan ladda terminalen i hela världen. Terminalen är 12x8x3 cm stor. Ladda ner produkt beskrivning här, eller titta på en beskrivande video om IridiumGO här.

Nätverket

Iridium-nätverket består av 66 low earth orbit satelliter som svävar i rymden runt hela jordgloben. På detta vis har du även täckning när du befinner dig långt borta från civilisationen. För att satelliter hänger på låg höjd har du oftast täckning från flera satelliter och har på så sätt mindre problem med obstakel omkring dig. Telefonerna fungerar i stort sett likadant GSM telefoner. Det är möjligt att skicka gratis SMS via Internet till ett Iridium nummer, vilket är bra om din familj vill kunna hålla dig uppdaterad om världens gång. Det finns inget täckningskarta, Iridium har 100% täckning (utomhus).